10 храни, за да Отслабнем с 5 кг БЕЗ Диети!

Как да избегнем задържането на течности

Овесени трици на закуска. Не само ни засищат за няколко часа напред, но също така са богати на витамини, минерали, протеини и фибри. Помагат за контрола на холестерола, нормализират кръвното и намаляват риска от затлъстяване. Научно е доказано, че ако в продължение на 12 седмици се закусват овесени трици, се отслабва.


Супи. 90% от супите са вода, така че няма никаква опасност за теглото. Затова в диетите често се препоръчват бульони, зеленчукови супи, крем- супи, както и студена супа като таратор или гаспачо. Британско научно изследване е доказало, че хората, които ядат повече супи, имат по- ниско тегло и нямат проблеми с трупането на мазнини в областта на корема. Най- подходящите зеленчуци са моркови, броколи, целина, лук, домати. Може да се използват също риба, пилешко, телешко.

Кои са термогенните храни и как помагат на отслабването

Шепа ядки. Много хора избягват да ги включват в диетата си, защото смятат, че съдържат много мазнини. Но мазнините в ядките са полезни. Освен това е доказано, не мазнините са основна причина за затлъстяването, а въглехидратите и захарта. Комбинацията от протеини, фибри и здравословни мазнини могат да ни поддържат сити за дълго време и помагат за отслабването. Нужната дневна доза е не повече от 30 грама.
Половин авокадо. Дълго време е било отхвърляно заради мазнините, които съдържа. Разбира се, не трябва да се прекалява с него – едно резенче като допълнение към салатата е достатъчно. Сосът гуакамоле може да се съчетае с резенчета моркови като малка междинна закуска.

Лесни промени в храненето, които помагат за отслабването

Свежи салати. Тайната им е, че когато попаднат в стомаха, увеличават обема си и така засищат за доста време напред. Осигуряват ни полезни витамини, минерали, фибри и антиоксиданти. Можем да овкусяваме с малко зехтин и лимонов сок, можем да добавяме по едно сварено яйце или риба тон. Научно е доказано, че зелената салата от рукола, маруля и спанак понижава апетита и регулира теглото.
Яйца. Ако изядете едно яйце на закуска, ще се чувствате сити чак до обяд. Съдържат малко калории, както и ценни протеини и вещества, като холина. Според научните изследвания, можем да изяждаме по две яйца на ден, без никакъв проблем.
Риба. Богатите на омега- 3 риби като херинга, сьомга, сардини, аншоа, скумрия, риба тон, са отлична добавка към диетичното меню. Предпазват от много хронични заболявания. Но не се препоръчва ежедневната консумация на големите екземляри от тази група, защото съдържат много тежки метали.

Как да ускорим метаболизма без диети

Киноа. Съдържа повече фибри от повечето зърнени храни, затова засища за повече време. Съдържа до 14% пълноценен протеин и помага за увеличаването на мускулната маса и стимулира метаболизма. Вари се 15- 20 минути с две части вода за всяка порция. А в съчетание със зеленчуци и ароматни подправки, се получава чудесна комбинация. Може да се приготви и като десерт, ако се съчетае с канела и плодове.
Бобови култури. Засищат изключително добре за доста време напред. Можем да ги приготвяме по най- различни начини. Можем дори да ги приготвяме на пюрета – подобно на хумуса. Как да приготвим хумус от боб? Взимаме 150 грама варен бял боб, може и от консерва. Смесва се с малко зехтин, чесън, доматен сос, лимонов сок, сол и вода. Трябва да стане като гъсто пюре. Може да се маже на филийка за закуска или да се яде с резени морков.
Пуканки. Стига да не са полуготовите от супермаркета, а да са домашни. Пригответе ги по традиционния метод на тиган. Може и да ги овкусите съвсем леко със сол. Ще получите нискокалорична и богата на фибри закуска, без вредни мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване