7 лесни рецепти за Диетични Закуски! Виж Тук:

Сутрешната закуска е първото хранене за деня, след като сме прекарали няколко часа без да ядем, докато спим. Когато спим, нивата на кръвната захар се понижават и затова е препоръчително да ги възстановим с подходящите хранителни вещества. Освен това, се нуждаем и от енергия, за да работим или учим.

Много хора се будят сутрин без апетит и затова пропускат закуската. Това усещане обаче е измамно. А ако искаме да отслабнем, е абсолютно задължително да закусим, дори без да чувстваме глад. Причините са две: намалява се апетита за целия ден и даваме начален тласък на метаболизма.

Ето няколко идеи за диетични закуски:

1.Купичка овесени трици с обезмаслено прясно мляко, ягоди и чия. Има варианти с канела, банан, както и други сезонни плодове.

2.Пълнозърнеста палачинка от царевично брашно с резен домат, рукола и 2 тънки парчета пуешка шунка. Важно е колбасът да съдържа 80-90% пуешко месо. Можа да добавите и някакъв плод към закуската.

3. Чаша айран от обезмаслено кисело мляко, 2 пълнозърнести бисквити, половин банан, 5 ягоди.

4. Обезмаслено кисело мляко с няколко сливи и ядки (орехи, лешници, бадеми). Можем да добавим и някакъв сезонен плод – ябълка, круша, цитруси, ягоди, и пр.

5. 1-2 Филийки пълнозърнест хляб, намазани с хумус, 1 киви и 1 кафе. Вместо хумус може да се използва лютеница или кьопоолу (домашно приготвени). В случая с хумуса, получаваме протеин от нахута. Кивито пък е богато на витамин С, който помага за усвояването на желязото от нахута.

6. Купичка обезмаслено кисело мляко, лъжица мюсли, канела. Може да се добавят ягоди или друг вид горски плодове.

7. Печена филийка пълнозърнест хляб, домат, 1 портокал, 1 чаша обезмаслено прясно мляко.
Към закуската си винаги можете да добавите чаша чай или кафе, но без захар и сметана. Добре е да разнообразявате продуктите, които използвате, за да не ви омръзне да ядете едно и също.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване