Може ли да се яде след 18 часа?

300x300_254Диетологът на звездите Алекс Ковачев е убеден, че след 18 часа не само е възможно, но дори е необходимо да се похапва. Ние всички имаме различен режим, много от хората са принудени да се хранят през нощта  и по принцип няма нищо лошо в това, но трябва да се яде правилната храна.

Сега ще разберете защо.
Да не се яде след 18 часа, значи да се гладува до сутринта цели 10 – 12 часа. Тялото продължава да работи и отговаря на тази диета с голямо забавяне в производството на хранителните ензими липопротеин, които помагат всичко изядено през деня и след това, да НЕ се трансформира в мазнини.

Казано по-просто – всички необходими и полезни протеини и въглехидрати, по време на тази нощна диета,  ще се превърнат в мазнини, които се отлагат в резерв в мастната тъкан подкожно, като запас. Тъй като мазния подкожен слой е “ стратегически резерв “ на тялото.

Оказва се, че ние ще надебелеем дори и от лист маруля. Следователно, за да се избегне това, вечерта не забравяйте да хапнете нещо.

Въпрос – какво?
Ако ядем храни, съдържащи скорбяла (хляб, брашно, картофи, захар) , те ще допринесат за освобождаването на инсулин в кръвта, което забавя загуба на тегло през нощта и на следващия ден. Така че, да се ядат след 18ч е нежелателно. Също така, каша и плодове, въпреки че те съдържат бавни въглехидрати.
Яйчен белтък
Клетките на нашите тела са изградени от аминокиселини и протеини. През нощта в тялото продължават неговите метаболитни процеси, клетките продължават да се разделят – по този начин протеините се консумират като строителен материал.
И ние сме на диета и спираме подаването на тези „строителни материали“  изкуствено, което е лошо, защото тялото спира метаболизма и започва да трупа подкожни мазнини.

Заключение: необходимо е и може да се консумира през нощта протеин, като той може да бъде от:
пилешки гърди
яйчен белтък
млечни протеини като извара, кашкавал, сирене фета

noshtno-hranene
Това означава, че след 18 часа можете да ядете:
пресни зеленчуци – неограничено количество, салата от същите зеленчуци, към която се прибавя протеин (извара, кашкавал, сирене фета ) плюс една супена лъжица  рафиниран зехтин и подправки.
през нощта – два яйчни белтъка или 100 гр пилешко месо.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване