Основният принцип на диетите

angliiska-dieta-01-754040_l-LТелесното тегло започва да намалява само, когато обемът на входящата енергия e по-малък  от обема на консумираната енергия. В допълнение, трябва да се запомни, че тялото винаги се опитва да поддържа хомеостаза (постоянна вътрешна среда), така  че може да се наложи да се намали значително приема на калории и едва тогава телесното тегло да започне да намалява.

Не се учудвайте, ако ядете по 5 , 10 или 20 % по-малко храна, отколкото преди, а теглото се запазва същото. Често имаме необходимостта от постепенно намаляване на калориите до 50 и дори 90%, за да се постигнат добри резултати. Определянето на процентът е доста лесно.

Това, което трябва да се следва е едно просто правило :

С диета постепенно се намалява приема на калории, докато свалените килограми не станат между 800-1000гр на седмица. Ако теглото не намалява – трябва да се яде по-малко.
За да следите теглото си, трябва да се измервате поне един път на три дни. След месец ще бъдете в състояние да определите оптималната диета и да продължите, докато не получите желаните резултати.

Не се препоръчва да отслабвате с повече от 1200 гр на седмица. В противен случай, има метаболитни проблеми и в тялото се натрупват токсични вещества. Кожата няма да има време да се прегрупира и силата на мускулите започва бързо да се влошава, а до края на цикъла кожата се отпуска и тялото ще изглеждат още по-зле, отколкото преди диетата.

dieta-esen
Внимание: Бих искал да повторя още веднъж, особено за жените: не може да има положение вие да не ядете, а теглото да не намалява! Ако теглото е стабилно  – ядете повече, отколкото трябва, не се съобразявате с другите правила на диетата или има нарушение в ендокринологията – с недостиг на тироксин ( хипотиреоидизъм , когато щитовидната жлеза не функционира).

1e375238e72bfbd8cb613b2710b7ddfb

В такъв случай наистина може „нищо да не се яде“, а практически  да не се губят телесните мазнини (макар, че в този случай може да бъде унищожена мускулатурата). В подобна ситуация – не се бавете, а се обърнете към ендокринолог. Въжможно е да ви предпишат препарати като L-тироксин. Загубата на мазнините в тялото също може да е много бавна, ако диетата не е балансирана.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване