Репички за отслабване

репичкиНалице е добра новина за феновете на този, широко разпространен по нашите географски ширини, зеленчук: репичките премахват токсините от организма и изгарят мазнините. Освен това, те са богати на белтъчини, много витамини и микроелементи, включително фосфор, калций и желязо.

Репичките са един от най-ранните зеленчуци, затова са необходими за да се запълнят нуждите на тялото от различни витамини, непосредствено след зимата. Ето защо диетолозите ги препоръчват като ефективна диетична храна. Има обаче и една лоша новина, а тя е, че репички съдържат и голямо количество аскорбинова киселина, която стимулира апетита. Да, но за щастие, тя е в свободно състояние и се усвоява лесно от организма.

Повечето витамин С ще намерите в ярко оцветените плодове и най-малко в белите сортове. Друг важен момент – в допълнение, към обичайните корени, като средство за намаляване на теглото, могат да бъдат приложени и листата на този зеленчук , особено в комбинация с яйца и сирене. По този начин, ряпата се използва за профилактика на атеросклероза, съдови заболявания, заболявания на стомаха и червата. Ряпата действа като метла  и „измита“ отпадъците и отломките храни, които са източник на трудно смилаеми мазнини. За пречистване на организма се използва сок от ряпа, смесен със сок от морков, в пропорция 1 към 2.

Репичките съдържат само 15калории на 100грама. Схемата за тяхната употреба е съвсем проста и ако я следвате – ползите ще бъдат страхотни за тялото. Така че, на първо място, винаги избирайте най-добрите червени корени с горчивина, средна зрялост. На второ място, салатите с ряпа трябва да бъдат подправени изключително с растително масло, за по-добра абсорбция на всички витамини. На трето място, премахнете солта от менюто си и я заменете с чесън.

Ако се придържате към горните указания и ядете всеки ден салати от ряпа, можете лесно да загубите 3 до 4 кг излишно тегло  на месец.

Untitled-5Ето няколко прости рецепти

 Салата от ряпа и босилек. Нарежете на филийки репичките и ги поръсете със старателно измит босилек, подправете салатата с лимонов сок и зехтин.

  Салата от ряпа и репички. И двата растителни корена ги настъргайте на грубо ренде, след това ги посолете малко (много малко!) и поръсете със зехтин .

 Салата от ряпа и моркови. Зеленчуците се нарязват на ивици, поръсват се с лимон и се подправят с растително масло. Можете да добавите и сладко-кисела ябълка за вкус.

Репичката е полезна за всички, но има слабително действие, така че ако сте забелязали дискомфорт в червата, по-добре да си вземете отпуск. Останете здрави и красиви!

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване