Лекарите съветват: Ето как се Отслабва без Диети!

Вместо да се спускате към всяка диета за отслабване, която стане модерна, най- сигурният начин е да следвате традиционните съвети на лекарите. Според британската Национална здравна служба, здравословната диета не изисква да пиете огромни количества зелен чай, нито пък да броите ревностно калориите на храните.

Ето кои са промените, които можете да направите в ежедневното си хранене, за да бъдете винаги във форма и в безопасност от качване на наднормено тегло:

Ограничавайте приема на захар
Ако ограничаваме захарта до 30 грама на ден, значително намаляваме риска от негативното й въздействие.

Избягвайте модерните диети
Следването на строга диета със сложни правила бързо ще ни омръзне и демотивира. Вместо модерните диети, лекарите препоръчват да се придържаме към принципите на балансираното хранене.

Не пропускайте сутрешната закуска
Сутрешната закуска е задължителна и много необходима на организма. По този начин ще се чувствате сити през целия ден, без да изпадате в кризи на остър глад. Ще контролирате по- лесно всички останали хранения. Сутрешната закуска трябва да съдържа протеин, въглехидрат и някаква мазнина (няколко маслини, парче авокадо или малко зехтин и пр.).

Не забравяйте фибрите
Лекарите съветват да не се изключва нито една хранителна група. Това означава, че не бива да пропускате въглехидратите. Те трябва да формират 1/3 от ястието.

Редовно хранене
Яжте малки порции на често. Храненето на определени интервали поддържа енергията в организма и ни предпазва от това да посягаме към тестени и захарни изделия.

Избягвайте вредните мазнини
Има полезни мазнини, като тези в зехтина, авокадото, рибата, маслините, които са полезни за организма и не бива да ги пропускаме. Но има и вредни мазнини, които трябва да изключим от менюто си.

Не забравяйте плодовете и зеленчуците
Лекарите съветват да консумирате 5 порции дневно плодове и зеленчуци.

Ограничавайте солта
Не всяко ястие се нуждае от сол. Прекаляването с подправката може да предизвика задържане на течности, проблеми с кръвоносните съдове и кръвното.

Яжте повече риба
Лекарите съветват да се консумира повече от две порции седмично риба. По този начин се набавят за организма полезни мазнини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване