7 признака, че имате хормонален дисбаланс

hormonalen-disbalans-2

Хормоналният дисбаланс трудно се открива, тъй като обикновено представлява куп симптоми, които могат да ни объркат и да ни насочат към друг здравословен проблем. Ето някои от най- често срещаните признаци на хормоналният дисбаланс:

1 Постоянно напълняване. Ако въпреки че живеете балансирано, храните се относително здравословно, почивате си достатъчно и се движите, трупате килограми, може да се дължи на хормонален проблем.

2 Мазнини по корема и загуба на мускулна маса. Друг признак на хормоналния дисбаланс е трупането на мазнини по корема и отпускане на мускулите. Може да се дължи на ендокринен проблем вследствие на стрес.

hormonalen-disbalans-3

3 Намаляване на сексуалното желание. Ако седмици или дори месеци наред нямате никакво желание за секс, това състояние може да се дължи на промени в някои хормони.

4 Изтощение. Нормално е да се чувствате изморени, когато по цял ден обикаляте по задачи. Но, ако въпреки че сте се наспали добре през нощта или сте имали спокоен уикенд, продължавате да чувствате преумора, проблемът е в хормоните.

5 Тревожност, раздразнителност и депресия. Много хора, които живеят с тези състояния, смятат, че са просто настроение. А всъщност става въпрос за химичен дисбаланс в тялото.

6 Безсъние и проблеми със заспиването. Едно от най- отчайващите състояние е да не можем да заспим. Тялото си нуждае от почивка и не можем да оцелеем без да спим повече от 10 дни. Много често проблемите със съня се дължат на разстройство на хормоните.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване