Кои плодове можем да ядем и кои – не при кандидоза

yagodi-dieta

Тъй като кандида се храни със захар, трябва да елиминираме някои плодове, докато имаме проблеми с гъбичката. Други плодове обаче, могат да са ни много полезни да се справим с нея.

Диетата за елиминиране на кандида се състои в това да елиминираме тези храни, които я изхранват. Това са най- вече тези, богати на захар. Те буквално убиват кандида от глад.

Като намалим захарта, по- бързо възстановяваме храносмилателната система, както и имунната. Плодовете са богати на захар и трябва да отстраним временно тези от тях, които помагат на кандида.

ПОДХОДЯЩИ ПЛОДОВЕ ПРИ КАНДИДА АЛБИКАНС

ЯГОДИ И ГОРСКИ ПЛОДОВЕ

Ягодите са много добър вариант при кандида, тъй като са сладки, но не съдържат много захар – два пъти по- малко от ябълката. Богати са на антиоксиданти, като витамин С, тъй като в 100 грама се съдържат 60 мг. Можете да ядете също къпини и боровинки.

ЛИМОНИ

Някои цитрусови плодове са много полезни при кандида, например лимон и лайм. Съдържат малко захар – 3 грама в 100 грама. Грейпфрутът също – 7 грама захар в 100 грама. Той обаче съдържа и киселина, така че е много добър вариант при кандида.

Избягвайте портокалите и мандарините, тъй като съдържат повече захар.

ДРУГИ ПЛОДОВЕ

Крушите също са много подходящи при кандида. Внимавайте с плодове като – сливи, праскови, кайсии, нектарини, киви. Яжте ги по- умерено.

krushi

ПЛОДОВЕ ЗА УМЕРЕНА КОНСУМАЦИЯ ПРИ КАНДИДА

ПЪПЕШ

Съдържа умерени нива захар. Не яжте плода, когато е прекалено зрял.

БАНАН

Внимавайте и с консумацията на банани при кандида. Можете да го ядете умерено, тъй като съдържа полезни вещества за имунната система.

ИЗБЯГВАЙТЕ СЛЕДНИТЕ ПЛОДОВЕ ПРИ КАНДИДОЗА

ГРОЗДЕ

По- добре не яжте грозде, докато имате кандидоза, тъй като съдържа доста захар. Не яжте също манго, череши и смокини.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Здраве

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване