Въглехидратите не са враг на теглото ви, а преяждането

otslabvane-motivatsiya

Когато си мислим за въглехидрати, си представяме филия бял хляб или някакъв сладкиш. Но плодовете и зеленчуците също са въглехидрати. Различните видове обаче имат различна хранителна стойност. Затова не трябва да демонизираме всички.

Трябва да се научим да ги различаваме и да знаем кое кога можем да ядем. Не трябва да забравяме, че въглехидратите са една от трите основни групи храни, без които не можем, тъй като съдържат важни вещества за тялото ни. Те са основен източник на енергия за тялото ни, без която не можем.

vaglehidrati-kalorii

КЪДЕ СЕ СЪДЪРЖАТ ВЪГЛЕХИДРАТИ?

-Всички видове зеленчуци
-Натурални сокове
-Зеленчуците
-Зърнени култури
-Зърнени храни
-Храни от рафинирано зърно
-Бобови култури
-Мед
-мляко и млечни продукти
-естествени и изкуствени подсладители
-Семена
-Ядки

Но тези въглехидрати не са еднакви. Тези, които съдържат фибри, като плодовете, зеленчуците, зърнените храни и култури, семената, бобовите, ядките, са т.нал сложни въглехидрати. Това означава, че по- бавно се превръщат в глюкоза.

Всеки човек трябва да знае кои са подходящите въглехидрати за тялото му и за физическата му натовареност. Енергийният разход не е еднакъв при хора, които не се движат изобщо и при хора, които спортуват редовно.

Консумацията на въглехидрати ни е необходима, за да поддържаме здравословно тегло, за да имаме енергия, за да се контролира работата на органите и жизнените им функции, поддържа чревната флора в добро състояние, осигурява ни минерали и витамини и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване