Как да се справим с пристрастяването към въглехидратите

vaglehidrati-1

Ако искате да отслабнете, със сигурност трябва да ядете по- малко въглехидрати, тъй като са много калорични, превръщат се в захар и от тях много лесно се напълнява.

Освен това обаче, въглехидратите увеличават апетита.

Не само се превръщат в захар, но и предизвикват внезапни изменения в нивата на кръвта, като ни карат да огладняваме по никое време.

Всъщност, човек лесно се пристрастява към въглехидратите и ако не внимавате, може да ви накара да прекалите с яденето, което ще се отрази върху теглото ви. Как обаче да се справим с пристрастяването към въглехидратите?

Според учените, храните с висок гликемичен индекс са основните виновници, когато говорим за пристрастяването към въглехидратите. Обикновено тези храни са рафинирани, също като газираните напитки и натуралните сокове. Когато ги консумираме, повишават нивото на кръвната захар, но после то бързо спада. Това стимулира усещането за глад в мозъка, както и повишава апетита. Това желание за ядене обаче е насочено основно към мазна и сладка храна.

vaglehidrati-dieti

Ако се научим да избягваме обаче рафинираните въглехидрати, апетитът ще спадне и ще поддържаме стабилни нивата на кръвната захар. Това важи особено много за хората с наднормено тегло.

Изследвания показват обаче, че и настроението се отразява върху апетита. Например, когато сте тъжни или депресирани, сте по- склонни да изядете пакетче чипс или филия хляб. В такъв случай, се старайте да се успокоявате, като практикуване йога. Може да отидете и на някакъв релаксиращ масаж.

Кои храни трябва да избягваме?

– Пържени картофи
– Бял хляб
– Газирано
– Бисквити
– Всички изделия от бяло брашно
– Бял ориз
– Сладолед
– Панирана храна, също и пържена и др.

Добре е да свикнете да се храните, като спазвате график: на броя хранения и на часовете, в които да ги правите. Добре е да има три основни хранения и два малки закуски между тях.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване