Защо пребиотиците ни помагат в отслабването

prebiotici

Дисбаланс в чревната флора би могъл да е причинителят на затлъстяването, според нови изследвания. Пребиотиците могат да коригират такъв дисбаланс, което ще ни помогне да отслабнем.

Важно уточнение: не трябва да бъркаме пребиотици с пробиотици. Пробиотиците съдържат бактерии, които засилват чревната ни флора, като киселото мляко, например. Пребиотиците стимулират развитието на полезни бактерии в дебелото черво. Обикновено се добавят към храни, за да се развие повече чревната ни флора. Пребиотиците помагат за засилването на пробиотиците.

prebiotici-bakterii

Значението на състава на чревната флора за правилното използване на енергията от храните, е доказано в изследване през 2006 г. Прекомерното съдържание на бактерии фермикути за сметка на бактероидите, е благоприятстващо условие за трупане на килограми.

Доказано е, че хората със затлъстяване имат повече фермикути и по- малко бактероиди. Когато се възстанови балансът, можем да отслабнем. Една от причините за появата на такъв дисбаланс са прекалено мазните храни.

Пребиотиците имат ключова роля в тези процеси. Приема на между 5 и 20 грама дневно пребиотици възстановява баланса на чревната флора. Както казахме, те стимулират развиването на бактерии, които са в недостатъчно количество.

Най- добрият начин да си набавяме пребиотици е чрез храната, основно плодове и зеленчуци. Аспержи, репички, домати, лук, чесън, банани и др. са сред пребиотиците.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване