Модел на кетогенната диета

Кетогенната диета за отслабване е една от най- популярните. Богата е на протеини и мазнини и позволява бързо отслабване. Чрез начина на хранене можете бързо да стопите мазнините, натрупани в мастните депа. Тази диета за отслабване обаче не е подходяща за дълъг период от време.

ketogenna-dieta

Кетогенната диета е доста строга. Позволява бързо изгаряне на калории и топене на мазнини за кратко време. Добре е да се консултирате с лекар преди да я предприемете.

Кетогенната диета не трябва да се прави за повече от месец. В противен случай може да навреди на здравето ви – проблеми с бъбреците, черния дроб , триглицеридите, холестерола и пр.

Модел на кетогенната диета за отслабване – всеки етап се разделя на 10 дни.

ПЪРВИ ЕТАП – 1 – 10 ДЕН.

Забранено е да ядете: брашно, паста, тестени продукти, прясно мляко, плодове, захар, сосове, алкохол, захарни dieta-proteiniизделия.

Може да ядете: Месо, яйца, шунка, сирене, обезмаслено кисело мляко, майонеза, кетчуп, горчиица, зелени листни зеленчуци, домати (половин на ден), маслини, фъстъци, диетични напитки, вода, кафе, чай.

ВТОРИ ЕТАП – 11- 20 ДЕН.

Към позволени храни от първия етап добавяте: половин литър обезмаслено прясно мляко, зеленчуци, плодове (2 портокала или 2 праскови, или 1 ябълка, или 6 сливи, 250 грама ягоди).

ТРЕТИ ЕТАП – 21 – 30 ДЕН.

Добавяте към позволените храни от първи и втори етап: диетично или пълнозърнесто фиде, 1 диетичен десерт на ден.

От средата на този етап може да имате един свободен ден, за да ядете каквото желаете, само трябва да внимавате с количествата.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване