8 причини за бавен метаболизъм, които пречат на отслабването

otslabvane-21

Ако се опитвате да отслабвате, но нямате никакъв резултат, е възможно да забавяте метаболизма си, без изобщо да предполагате. Например, като ядете неправилните мазнини, прекалено много или малко въглехидрати, не правите подходящи упражнения и пр. Ежедневните навици влияят директно върху способността на тялото да натрупва и топи мазнини.

8 причини за забавяне на метаболизма:

1. Закуска с много въглехидрати. Не винаги обилната закуска е равнозначна на малка талия. При доста хора може да доведе до различен ефект, като дори ги кара да се чувстват гладни. Ако ви звучи познато, означава, че уж здравословната ви закуска, която се състои от пълнозърнеста закуска или мюсли, съдържа повече въглехидрати от необходимото. Тъй като нивата на инсулина са високи сутрин, приемът на високовъглехидратна закуска го увеличава още повече, като по обяд вече можете да чувствате зверски глад.
2. Обяд с малко протеини. Тялото минава през процес на подмяна на протеините през деня, което означава, че къса мускулните тъкани. Много хора не получават достатъчно протеини от храненето си, поради което на успяват да поддържат мускулната си маса. Протеините са необходими за изграждането на мускула и възстановяването на тъканите. Затова, когато не се приемат в достатъчно количество, мускулатурата се съсипва. Освен това, неправилният прием на протеини води до влошаване състоянието на кожата, преумора, глад, слабост, замъглено съзнание.

otslabvane-apetit-1
3. Пропускане на хранене. Това е сред най- често срещаните причини за влошаване на метаболизма. Когато тялото приема малко калории, то влиза в състояние на оцеляване – пести енергия, като забавя пулса, работата на щитовидната жлеза, понижава телесната температура. Най- често срещаните признаци на този проблем са стрес, липса на енергия, студени крака, глад, трупане на мазнини по корема.
4. Високото интензивни тренировки. В днешно време много хора са силно стресирани и хормоните на стреса им са с повишени нива. Затова, честото правене на кардио, кросфит, HIIT, няма да се отразят добре на метаболизма. Причината е, че хормонът на стреса е в големи количества, защото постоянно се излагате на стресиращи фактори. Така че, дори правенето на упражнения, особено ако се по- интензивни, ще стресира тялото.
5. Занижен прием на въглехидрати. Въглехидратите сами по себе си не водят до напълняване. Но определен вид въглехидрати и съчетаването им вече водят до трупане на килограми. Диетите с нисък прием на въглехидрати се отразява добре на хора с инсулинова резистентност.
6. Прием на вредни мазнини. Те са причината са смъртоносни заболявания като метаболитен синдром, диабет, сърдечно- съдови и пр. За съжаление, се съдържат в огромния процент от храната, която консумираме. Но можем да занижим приема им, като избягване такива храни.
7. Неправилно балансирана храна. Балансирането на храната е изключително важно, когато целта е сваляне на килограми. Идеалната формула е: 33% мазнини, 33% въглехидрати и 33% протеини. Ето как изглежда небалансираното меню:
Закуска: пълнозърнеста закуска, натурален сок, поничка, печени филийки
Обяд: хамбургер, дюнер, пържени картофки, сандвич
Междинни закуска: вафла, бисквити, газирано
Вечеря: паста, пица и прп.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване