Как да избегнем забавяне на метаболизма

otslabvane-motivatsiia

Метаболизмът се забавя с възрастта, което означава, че изгарянето на калориите и трупането на мазнините стават все по- трудно. Теглото ни се увеличава, чувстваме се все по- изморени.

Има обаче доста начини, за да не позволяваме на метаболизмът ни да стане бавен. Ето някои от тях:

1. Развиване на мускулите. Колкото повече мускули имаме, тялото ни изгаря повече калории, дори когато е в покой. Това не означава, че трябва да станете културисти. Но започнете да включвате тежести в седмичните си тренировки. Стегнете краката, ръцете, торса.
2. Ключът е в разнообразието. Повторението на една и съща тренировка всеки ден със същата интензивност може да забави метаболизма ви. Тялото ви не трябва да очаква следващото движение, правете упражнения с бавни и бързи интервали, ходете или тичане.
3. Грижете се за хормоналните нива. Проверете хормоналните си нива. Ако има някакъв дисбаланс, може това да е причината за напълняването, както и за бавния метаболизъм. Може да ги подобрите със здравословна, балансирана храна.

bazisen-metabolizam
4. Закусвайте царски. Пропускането или оскъдната закуска забавят метаболизма ви. Трябва да се нахраните добре, за да го активирате.
5. Почивайте и пийте повече течности. Спете повече и пийте повече вода, за да имате добър метаболизъм. Трябва да спите поне 7- 8 часа през нощта.
6. Избягвайте стреса. Той е сред основните виновници за напълняването. Може да увеличи нивата на кортизола, което ни кара да ядем повече, да напълнеем и да се забави метаболизма.
7. Приемайте достатъчно омега- 3. Помагат за балансирането на кръвната захар, намаляват възпалението, регулират метаболизма. Всички тези характеристики помагат за отслабването и са здравословни. Сьомгата и риба тон съдържат най- много омега- 3.
8. Пийте чай. Особено зеления чай съдържа много катехини, които ускоряват метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване