5 лесни плодови шейкa за отслабване

otslabvane-greipfrut

Когато искаме да отслабнем, на първо място мислим каква храна трябва или не трябва да консумираме. Но обикновено забравяме за напитките, които също могат да бъдат много калорични. Ако не внимаваме с тях, няма да има голям смисъл от диетата, която спазваме.

Когато отслабваме, трябва да спрем приема на газирано, купешки натурални сокове, алкохола. Един от вариантите да заместим безалкохолните напитки са домашно приготвените плодови сокове или шейкове.

По време на диетата за отслабване е добре да включим повече плодове, тъй като те са богати на витамини, минерали и фибри. Освен в натурално състояние, за разнообразие можем да ги приготвяме и като сок или шейк.

Ето няколко лесни и полезни рецепти за плодови сокове или шейкове за отслабване:

Ягодов сок или шейк. Ягодата е изключително богата на витамин С. Съдържа в големи количества също фибри, желязо, калий, калций, магнезий, фолиева киселина, витамин Е. Заради антиоксидантния си ефект обикновено се препоръчва срещу бръчки и целулит.
За да приготвим шейк от ягоди, добавяме нискомаслено прясно мляко. Слагаме в блендера и разбиваме. Може да приготвим и само сок, без да добавяме млякото.

sok-yagoda
Бананов сок или шейк. Бананът е ценен източник на калий. Когато добавим нискомаслено прясно мляко се получава отлична комбинация за отслабване, която засища и ни зарежда с полезни вещества.

Сок от банани и ягоди. Освен че има невероятен вкус, тази плодова комбинация ни осигурява големи количества витамин С, калий и фибри.

Шейк от ананас. Това е сред най- полезните плодове за отслабване. Шейкът се приготвя с кисело мляко и лъжичка мед. За да не стане прекалено гъсто, може да се добави малко портокалов сок.

Шейк от пъпеш и лимон. Невероятна комбинация за лятото. Можем да добавим малко кисело или прясно мляко.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване