6 съвета как да се справим с Бавния Метаболизъм:

metabolizam-saveti

Бавният метаболизъм се дължи на неправилното хранене и липсата на движение. Често причината е и наследствеността. За да ускорите метаболизма си, трябва да започнете да изграждате мускули, да станете по- активни, да пиете повече вода.

Ето 6 начина как да се борите с бавния метаболизъм:

1 Не изключвайте напълно въглехидрати от ежедневното си хранене

Диетите с малко въглехидрати са ефективни за отслабването, но в дългосрочен план забавят метаболизма и така предизвикват йо- йо ефект. Затова, вместо да се лишавате от въглехидрати, наблегнете повече на движението и спорта.

Когато правим упражнения, мускулите използват глюкоген от резервите на тялото. Ако не ядем достатъчно въглехидрати, нивата на глюкоген стават прекалено ниски и няма да имаме енергия за тренировка. Така няма да изгаряте достатъчно калории по време на тренировка.

Яжте въглехидрати, количествено, колкото шепата ви, но на всяко хранене.

2 Не яжте тестени изделия както и нездравословни снаксове

Съдържат вредните транс мазнини, високи дози натрий, стабилизатори и консерванти. По- добре междинната ви закуска да се състои от неща като:
-ядки и чаша кафе или чай
-чаша домашен сок
-кисело мляко
-сандвич с пилешко месо

Те съдържат протеини, които помагат да растежа на мускулите и ускоряват метаболизма.

Подходящи за след тренировка, в първите 30 минути.

otslabvane-hrani

3 Изключването на млечните продукти също предизвиква бавен метаболизъм

Мускулите са много важни за активния метаболизъм. Прясното мляко и неговите производни продукти са богати на протеини. Те активизират метаболизма и помагат на мускулите да се изграждат.

4 Топлината забавя метаболизма

Хората, които живеят в северните страни, при по- ниски температури, имат по- голямо количество кафява мазнина. Затова, ако свикнете да спите добре завити, но на по- студено, ще изгаряте повече мазнини.

5 Трябва да правите упражнения, за да развивате мускулите си

Фитнесът е много добър начин за изграждането на мускули. Човек с добре развита мускулатура, изгаря повече калории, докато седи и гледа телевизия, отколкото друг човек, с по- малко мускули. Мускулите поддържат метаболизма.

6 Работата през нощта и липсата на сън забавят метаболизма

Светлината е много полезна за метаболизмът ни, затова, ако имате възможност, тичайте или се разхождайте рано сутрин. Хората, които се излагат на слънчева светлина рано сутрин, имат по- нисък индекс на телесната маса.

През нощта пък отделяйте достатъчно време за сън, за да се наспивате качествено. Липсата на сън през нощта влияе пряко върху теглото ви, защото забавя метаболизма и трупате килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване