6 храни, от които огладняваме повече

sushi-3

Някой храни могат да заситят апетита ни за дълго време. Други обаче, стряскащо го увеличават и ни подтикват да ядем повече. Причината е, че увеличават нивата на кръвната захар и не съдържат фибри.

Ето някои храни, от които се огладнява толкова много, че не е препоръчително да ги ядете, ако сте на диета:

1 Суши. Съдържа основно бял ориз, който е с висок гликемичен индекс и поради това събужда апетита. Други японски храни, като сашими или супа от мисо, които съдържат повече протеини и фибри, това няма как да се случи.

2 Плодови сокове. Съдържат захар и почти никакви фибри. Увеличават нивата на кръвната захар и така повишават апетита.

3 Зърнени закуски. Това, че ги съчетавате с млечен продукт, не означава, че ще успокоят апетита ви за повече време. Заменете ги с пълнозърнести закуски или овес, които също се смесват с прясно мляко, но действат наистина засищащо.

barza-hrana

4 Хамбургери. Когато изядете хамбургера, се чувствате сити, но, уви, не за дълго. Протеините, които се съдържат в бързата храна, не са подходящи да успокоят апетита, а само добавят излишни калории.

5 Бял хляб. Ако закусвате с бял хляб или обядвате, няма да сте сити за дълго време. Белият хляб се произвежда от рафинирано брашно, което е с висок гликемичен индекс. Повишава кръвната захар и не постига желания засищащ ефект. Заменете го з пълнозърнест или ръжен хляб.

6 Картофи. Също имат висок гликемичен индекс. Това означава, че не засищат за дълго време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване