Морска диета за лятната ни почивка

dieta-morska-2

Лятото и почивката на море са истинска наслада, но обикновено са съпроводени с навици, които накрая водят до качване на килограми.

По време на лятната почивка изключваме от ежедневните си задължения, не се ограничаваме в нищо, особено в храната. За да не се върнете с няколко килограма отгоре след ваканцията на море, ви предлагаме уникална диета, която хем няма да ви лишава от удоволствията, хем ще опази фигурата ви.

МОРСКА ДИЕТА

1.  Морски дарове. Това е основната храна в тази диета. Ако сте на плажа, изберете прясна морска храна, варена или печена, с малко лимонов сок. Никакви калорични сосове.

2.  Зеленчуци. Също много подходящи за лятното ви меню. Може да ги ядете на салата, печени или задушени.

3.  Мезета. Маслините са много подходящ аперитив, но не яжте повече от 7-8.

4. Напитки. Пийте достатъчно вода, за да сте хидратирани постоянно. От алкохола, изберете чаша вино, много по- добре е от бира.

dieta-morska-1

5.  Студени супи. Тараторът е изключително подходящ за горещите летни дни. Само внимавайте с подправките. Различни видове студени крем- супи също са препоръчителни.

6.  Начин на готвене. На скара или на фурна– това са чудесни начини за приготвяне на месото и рибата.

7 . Салати. Трябва да присъстват във всяко хранене. Внимавайте само да не прекалявате с подправките.

8. Компенсиране. Когато сме в приятелска компания, е трудно да не прекалим с храната. Ако това стане, компенсирайте на следващото хранене, като то трябва да е много леко.

9. Сладолед и други удоволствия. Сладоледът е едно от най- големите удоволствия през лятото, така че не се изтезавайте, като се отказвате от него. Важното е само да не прекалявате, защото са доста калорични.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване