5 диетични храни, които не са толкова диетични, колкото си мислите

miusli

Представяме ви някои от т.нар. диетични храни, които се радват на голяма слава, но реално, не я заслужават. Нека развенчаем митовете около тя тях:

1 Мюсли. Има славата на здравословна храна, защото съдържа фибри, а ако му добавим кисело мляко, става суперхрана. Но съдържа много захар и различни мазнини, с които се обработват зърната. Половин чаша мюсли съдържа 210 калории. Не е оправдано и да се консумират сутрин на закуска. Това е фалшива енергия, която идва основно от захарта.

2 Шейкове и сокове. Модерно е да се включват в диетите за отслабване. Но според експертите по хранене, прецеждането на плодовете и зеленчуците ги лишава от много от полезните им съставки.

sheik-dieta

3 Диетични плодови кисели млека. Съдържат много добавена захар, почти колкото в сладоледа. По- добре си купете обикновено кисело мляко и го овкусете с мед и плодове, вместо да го купувате от магазина.

4 Енергийни блокчета. Когато бързаме, изглеждат приемливо решение, за да утолим глада си. Обаче съдържат много изкуствени добавки. Много от марките дори не съдържат витамини и минерали, както заявяват.

5 Многозърнести хляб или паста. Когато един хляб е произведен от една пълнозърнеста култура, е здравословен. Когато е произведен от повече, трябва да е още по- здравословен. Много често под „многозърнест“ се разбира това, че са добавени няколко зърна от различна култура. Но не се споменава колко рафинирано е брашното и не означава, че е пълнозърнесто. Купувайте хляб или паста, които са 100% пълнозърнести и брашното им наистина е такова.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване