7 грешки при кардиото

Кардио тренировките са най- препоръчителни, когато искаме да отслабнем. Но тези упражнения имат още много свойства: подобряват здравето ни, стимулират метаболизма, помагат за по- бързото възстановяване на мускулите, помагат при високо кръвно и диабет.

karane-na-kolelo

Но за да получите максималния резултат от тези тренировки, трябва да избегнете тези чести грешки при кардиото:

1. Прекалено бързо. Това не ви гарантира успешно изпълнение на упражнението. Отделете достатъчно време, за да изпълнявате максимално прецизно упражнението, само така ще получите добри резултати.
2. Повтаряте една и съща тренировка. Тялото бързо свиква с тренировката. Това, че се потите, не ви гарантира, че топите мазнини. Трябва периодично да правите промени в тренировката си.
3. Започвате от нула. Когато сме начинаещи, не обръщаме внимание на важни детайли от тренировката, като загрявката например. Тя е незаменима част от кардио тренировката. Много хора започват направо със същинските упражнения, без да са загрели, което често води до травми.

uprajneniq-prekalqvane
4. Прекалявате. За да расте и да се оформя мускулът, трябва да почива. Не трябва да прекалявате с упражненията, защото така изобщо няма да получите желаните резултати.
5. Тичате с равно темпо. Тялото спира да изгаря мазнини, когато свикне с ритъма. Затова, успехът на кардио тренировките е в постоянната смяна на темпото.
6. Пиете големи глътки вода. Трябва да сме добре хидратирани преди, по време и след тренировката. Затова трябва да пиете вода всеки 15- 20 минути по време на тренировка. Но поемайте само малки глътки.
7. Болки при упражненията. Нормално е да чувствате лек дискомфорт при изпълнение на упражненията. Но ако болката е прекалено силна и непоносима, трябва да спрем, да починем и тогава да продължим.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване