По кое време да тренираме

Физическата издръжливост се променя в рамките на деня, така че най- подходящият момент за мускулна активност и кардио тренировка не съвпадат. Вижте кое е най- доброто време различните видове тренировки.

licevi-opori

Кардио – сутрин. Силови упражнения – следобед

Ако провеждате умерени по интензивност тренировки, не е голям проблем по кое време на деня ще ги правите. Но все пак е добре да знаем кога организмът е най- подготвен за кардио и за упражнения, свързани с мускулатурата.

На хормонално ниво, тестостеронът не е в пика си преди следобеда. Поради което мускулите са по- добре подготвени за такава тренировка в късния следобед. Затова, фитнес инструкторите съветват такъв вид силови упражнения да се правят следобеда.

На сутринта тялото е заредено с енергия след нощната почивка, а кардио тренировките се препоръчват именно по това време.

sport-koja

По отношение на това дали да тренираме на гладно или не, ето какво ни съветват експертите: „Трябва да минат поне 2 часа след като сте станали сутрин, за да се раздвижат ставите и кръвообращението да се адаптира към ритъма на тренировката. Аеробният тип фитнес е напълно подходящ да се прави на гладно, защото изпразва депата, натоварени през нощта и на сутринта отново ги пълни и балансира.

Независимо кое време през деня ще изберем, трябва да отделим поне 30 минути за тренировката.

Също както има цикъл на метаболизма и или на съня, физическата форма също има колебания. Затова има и различни мнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване