Защо не отслабвам със салата?

Яденето на салата е гаранция за добро здраве. Понякога обаче допускаме сериозни грешки при приготвянето й. Ето кои са те:

salata-krastavitsa

1. Много протеини или никакъв. Някои хора слагат 2- 3 листа маруля и много пилешко или риба тон. Други приготвят салатата само от листа. Но нито едно, нито другото са полезни. Трябва да се намери средното положение. Протеините са важни за отслабването, защото ускоряват метаболизма. Но не е хубаво да прекаляваме и с тях.
2. Липса на разнообразие в зеленчуците. Не правете салата от само един зеленчук. Всяко растение съдържа различни видове вещества, които могат да са ни полезни.
3. Никаква или много мазнина. Отново трябва да търсите баланса. Мазнините са част от състава на клетките, които изграждат клетките на мозъка и кожата. Не трябва изцяло да спираме консумацията им. Полезните мазнини са много полезни за тялото ни и дори подпомагат процеса на отслабване.

salata-qgodi
4. Пропускате въглехидратите. За да е перфектен баланса, трябва да добавите и някакъв въглехидрат. Например, малко киноа или половин печен картоф. По- лесно ще отслабвате, ако добавите малко въглехидрат към салата си.
5. Правите скучни салати. На човек му омръзва да яде маруля, залята със зехтин. Но ако добавите малко ароматни подправки като риган, мента, кориандър, вкусът ще е съвсем различен.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване