Свойствата на биотина активират метаболизма

biotin

Храни, богати на биотин

Биотинът е витамин, който се съдържа в тялото ни в естествена форма. Изпълнява няколко важни функции за здравето ни. Една от тях е усвояването от метаболизма на хранителните вещества, които приемаме.

Биотинът е част от групата на В витамините, известен още като В 7. Наскоро учени доказаха, че може да ускорява метаболизма и така да помага за отслабването. Съдържа се в малки количества в различни храни.

Биотинът помага за правилното усвояване на веществата от метаболизма. По този начин помага за отслабването.

otslabvane-motivatsiia

Витаминът притежава свойството на регулира и подобрява метаболизма и усвояването на калориите. Този процес не води до бързо отслабването, но в дългосрочен план го прави. Можем да го включим в храненето си под формата на хранителна добавка и също чрез прием на определени храни.

Друга полезна функция на биотина е, че помага на нервната система да работи най- ефективно. Така се намалява усещането за умора и потиснатост, типични състояние, когато сме на диета за отслабване.

Ето някои от храните, богати на биотин: млечни продукти, гъби, соленоводни риби, моркови, спанак, карфиол, ориз, овес, бирена мая и пр.

Дневната препоръчителна доза е от 30 до 100 мкг дневно.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване