Ето кои вечерни навици провалят отслабването! Виж Тук:

Често добиваме навици, които вместо да ни помагат да водим по- здравословен живот, правят точно обратно. А това обикновено предизвиква натрупване на излишни килограми.
За да успеем да отслабнем или да поддържаме желаното тегло, вечерните и нощните навици са от изключително значение. За съжаление, повечето от нас обаче бъркат именно там.

Ето кои са 9- те нощни навика, които водят до напълняване:

1. Недоспиване
Липсата на сън не позволява на тялото да отпочине. Това се отразява директно на метаболизма, като го забавя. Освен това предизвиква глад, повишава нивата на хормона на стреса (кортизол). Недоспиването ни кара да се чувстваме все изморени и да нямаме никакво желание за движение и спорт.
2. Обилна вечеря
Това е най- опасното. Ако преядем на вечеря, няма да успеем да се наспим добре. По това време на денонощието, храносмилането се забавя. Също така, вреден навик е да се вечеря, докато гледаме телевизия. Така се разсейваме и лесно прекаляваме с храната. Най- добрият вариант за вечеря, без опасност да преядем, е порция протеин с гарнитура от зеленчуци или салата.
3. Да си легнем, веднага след хранене
По този начин много лесно се натрупват излишни мазнини, а и пречим на храносмилането. Трябва да вечеряме най- късно 2-3 часа преди лягане.
4. Забравете за пържената храна
Много са калорични, а тази енергия няма как да се изразходи вечер. Добре е храната за вечеря да е печена или варена. Но в никакъв случай пържена.

5. Не яжте пикантна храна
Малко известен факт. Пикантните подправки затрудняват храносмилането и могат да причинят проблеми със съня. Освен това, могат да доведат до стомашно неразположение. Този тип храни и подправки подобряват метаболизма, но не бива да се консумират на вечеря.
6. Зърнените продукти не са добър вариант
Те са източник на много калории, които няма как да изразходим вечер. По- добре е вместо тях, да хапнем салата, плод или някакъв протеин.
7. Без десерти
Те съдържат основно захар, така че забравете за тях. Храните, които съдържат захар и бяло брашно, се натрупват в клетките под формата на мазнини. Ако ви се хапва нещо сладко вечер – по- добре да е някакъв плод.
8. След вечеря не яжте нищо повече
След като вечеряте, най- добре си измийте зъбите. Така няма да се изкушавате да ядете нищо друго. След вечеря избягвайте бисквити, сладки, пасти, зрънчо, чипс и пр.
9. Да не се вечеря
Може и да не ви се вярва, но да пропуснете вечеря, е голяма грешка. По този начин само се забавя метаболизма и се нарушава процеса на отслабване.
Ако съвсем не ви се яде, поне изяжте един плод, за да не лягате с празен стомах.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване