Диета с извара за сваляне на килограми

бжнжцИзварата е с ниско съдържание на мазнини и често се препоръчва при заболявания като диабет, атеросклероза, заболявания на черния дроб и жлъчния мехур. Тя е и основната съставка във всички видове диетични торти – ефективни и полезни за здравето.

    Диетата с извара – плюсове и минуси:

Има голямо разнообразие от диети с извара за загуба на тегло, както подсказва името, основният компонент на тези диети е изварата – продукт, богат на калций, фосфор , белтъчини, мазнини и вещества които разграждат мазнините.

Благодарение диетата с извара вие не само ще отслабнете, но и ще укрепнете косата, зъбите, костите си и направите профилактика за остеопороза, подобрите  работата на нервната система и ускорите метаболизма.

Трябва да запомним, че диетата с извара заради калциевите соли съдържащи се в нея, има диуретичен ефект, така че е много важно да се пие най-малко 1,5-2 литра вода на ден.

Можете да използвате диетата с извара като разтоварваща диета за 1-2 дни с цел да се подобри обмяната на веществата и прочисти тялото. Но като всяка друга моно- диета, тази с извара не трябва да продължи  по-дълго  от 5 до 7 дни.

Видове диета извара за отслабване

Има различни системи за отслабване с извара. Въз основа на характеристиките на вашето тяло и апетит, можете да изберете своята диета  най-добре отговаряща на вашите изисквания и потребности.

Диета с извара номер 1

500 гр извара и 2 супени лъжици прясно овче мляко се разпределят на 5 хранения. По време на тази диета можете да пиете билкова отвара от шипка, вода и зелен чай – в неограничени количества. Спазва се от 3 до 5 дни.

Диета с извара брой 2

300 – 500 гр извара и 1 литър кисело мляко се разпределят на 5 хранения. Вместо кисело мляко можете да пиете нискомаслено прясно мляко. Вода, зелен или билков чай – в неограничени количества. Съблюдава се 3 до 5 дни.

зьзьзДиета с извара брой 3

Тя се състои от четири ястия на всяко едно от тях може да изядете 100 грама извара с 1-2 ч.л. овесени трици, предварително попарени в преварена вода за половин час. В изварата, можете да добавите плодове, горски плодове и мед. Сутрин и вечер дибавет и по 1 супена лъжица мътеница или кисело мляко. Можете да си  направите от изварата и пудинг с плодове. Тази диета се спазва  5 до 7 дни.

Не забравяйте, че изварата трябва да бъде с  ниско съдържание на мазнини – максимум  4 до 5 %.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване