Краставиците в диетата ни

krastavitsa

Повечето хора, които търсят ефективен начин да отслабнат, просто трябва да съчетаят здравословно хранене и умерени тренировки. Въпреки че не може да разчитате само на краставиците, за да отслабнете, тъй като са нискокалорични, задължително трябва да ги включите в диетата си.

Според диетолозите, половината от чинията ни трябва да е пълна с плодове или зеленчуци. По този начин можем да отслабнем. Количеството зависи от възрастта, пола и нивата на активност. Средно, мъжете под 50- годишна възраст трябва да ядат по 750 грама зеленчуци, а жените от същата възрастова категория по 560 грама. Тези, които са над 50 години, с 120 грама по- малко.

Краставиците са много полезни, но е важно да разнообразявате зеленчуците в менюто си.

krastavitsa-salata

Яжте краставици, когато усетите глад. Нарежете една чаша колелца и ги яжте без нищо, или в съчетание с диетичен сос или паста.

Друг добър вариант да ги включите е като ги добавите към салатата си. Ща увеличи обема и ще ви засити много добре, но без да поемате излишни калории. Може да добавите различни видове ароматни подправки.

Краставиците могат и да се готвят. Може да ги добавяте към супата, да ги задушавате и пр. Вкусът им е лек и може да ги съчетавате с различни зеленчуци и ястия.

Може да включвате зеленчука и към шейковете и соковете си за отслабване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване