Ако искате да свалите коремчето, ликвидирайте следните храни от менюто си:

Коремчето е първото място, където започва да ни личи, че сме качили килограми. А също и последното място, което отслабва.

Много от храните, които консумираме ежедневно, се лепят първо точно на тази проблемна зона от тялото. Дори такива, за които си мислим, че уж са диетични, се оказва, че могат да ни докарат няколко килограма отгоре.

Ето 5 храни, с които трябва да внимаваме, ако искаме да се отървем от шкембенцето:

1. Мюсли и диетични блокчета
Въпреки че е по- добре да изядем едно диетично блокче вместо бисквита, разликата откъм калории и захар не е особено голяма. Много изследвания показват, че всъщност тези диетични продукти водят до напълняване, ако прекаляваме с тях. Прочетете етикетите и ги сравнете,… а после изяжте една ябълка. Винаги е по- добре плод пред блокче.
2. Ориз
Това е въглехидрат, с който трябва много да внимаваме. Въпреки че е здравословен, порциите и комбинирането му с други храни, могат да променят нещата. Когато ядем порция ориз от 100- 120 грама, е добре да я съчетаем със същото количество суров спанак, съветват диетолозите. За съжаление на любителите на сушито, то не е никак диетично.

Сушито не е толкова диетично, колкото си мислим

3. Газирано и бира
Независимо, че може да пише на етикета „диетично“, газираното се лепи право на корема. Ако наистина искате да отслабвате, трябва да го замените с чаша вода или с чаша чай без захар. Бирата също не се препоръчва за хора, които искат да свалят излишните килограми.
4. Колбаси
Този тип храни се преработват много трудно от стомаха, дори да са от пуешко или пилешко месо. Ако наистина искате да отслабнете, трябва да ги изключите от менюто си.
5. Бяло брашно
Не всички въглехидрати са враг на теглото ни, но тези от бяло брашно – със сигурност. Трябва да се избягва консумацията на хляб, бисквити, банички и пр. изделия, приготвени от бяло брашно. Тук попадат също пастата и тестото за пица.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване