9 навика, които саботират диетата ви

dieta-teglo

1. Отваряте постоянно хладилника. Ако постоянно ровите в хладилника, си правите автобойкот на диетата. Гледате, гледате, пък накрая взимате нещо и го изяждате. И обикновено не е нещо, подходящо за диета за отслабване.

2. Ядете, докато готвите. Извинението да проверите как става яденето често води до това да се наядете преди още да е дошло време.

3. Пропускате хранене. Това е друга често срещана грешка. Според много хора, така ще отслабнат повече, но истината е точно обратната.

4. Ядете между основните хранения. Така не само ще напълнеете, но и ще си причините сериозни стомашни проблеми. Ако постоянно ядете ту бисквита, ту вафличка, ту солети, нямате абсолютно никакъв шанс да отслабнете.

dieta-prez-uikenda

5. Казвате, че е за последно. В 99% от случаите тази фраза не се изпълнява. За да направите сериозна диета, трябва да минете през дълъг период на абстиненция от някои храни, като торти, сладкиши, пици и пр.

6. Ядете, докато четете. Някои хора имат този навик с оправданието, че така се съсредоточават по- добре. Това обаче е напълно погрешно. Ако все пак имате нужда да дъвчете нещо, заредете се със здравословни храни като ябълки, моркови и пр.

7. Ядете, докато гледате телевизия. Това е изключително вреден навик, който е много разпространен. Така, без да се усетите, приемате много калории в края на деня, които няма как да изгорите.

8. Ядете тайно. Така залъгвате само себе си. Мислите си, че никой няма да разбере. Но не се чудете защо нямате резултати от диетата.

9. Ядете набързо, докато ходите. Доказано е,че хората, които ядат бавно, на спокойствие, приемат много по- малко калории.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване