Защо диетите не работят : 9 най-често срещани грешки

diets2Ако поредната „супер диета “ ви обещава супер-бързо отслабване, но нас не ни хваща.  Ето и най-често срещаните  грешки:

Недоспиване

Ако човек си ляга след десет часа вечерта и хронично не успява да се наспи, тогава влошава надбъбречната регенерация и токсично натоварва черният дроб. Това, от своя страна, води до по-бавен метаболизъм и наддаване на тегло.

Твърде нисък калориен прием

Разбира се, диета означава по-нисък дневен прием на консумирана храна.
Но ако се храните твърде малко , тялото не само не изгаря мазнини, а напротив – то минава на „авариен” режим и започва да гори по-малко калории. Това се случва, ако дневният прием на калории е по-малко от 1200.

Недостатъчен прием на вода

Ако не се пие изискваният процент чиста вода на ден, значително намалявате метаболитните процеси, а оттам и по-бавното изгаряне на мазнините. Колко вода да пием на ден? Това зависи от теглото: умножете теглото си в килограми по 0,15 . Така ще получите броя чаши вода на ден, който трябва да пиете.

Липса на достатъчно физическо натоварване

Разбира се, в борбата за загуба на тегло е много важна физическата дейност. Но загубата на телесни мазнини започва след 26-та минута на упражнения или физическо усилие.
Съответно, една тренировка трябва да бъде с продължителност най-малко 30-40 минути на ден.

Недостатъчен прием на протеин

Ако консумирате всеки ден недостатъчно количество протеин, тялото ви забавя обработката на мазнини. Как може да се изчисли необходимото количество от този елемент? На килограм телесно тегло да се консумират около 4гр протеин на ден.

Твърде малко зеленчуци и плодове
Ако сте на диета, не забравяйте, че трябва всеки ден да се ядат повече пресни плодове и зеленчуци. Това ще помогне на организма да стабилизира нивото на инсулина и изгарянето на мазнините.

Неправилното следене на динамиката на сваляне на тегло

Няма нужда да се претегляте всеки ден. Когато се проверява да речем, на един месец, ще бъдете приятно изненадани от свалените кила и положителната динамика, която иначе с ежедневно мерене, не може да се забележи.

7068347846Грешното  хранене

Много по-добре е да се яде по-малко храна, но по-често ( на всеки 2-3 часа ), отколкото да се разделя дневната дажба на стандартните закуска-обяд-вечеря. И да не се яде след 19:00часа.

Липса на планиране

Много хора дори не мислят колко калории консумират ежедневно. Но намаляване на размера им с 500калории на ден води до намаляване на теглото с 1 килограм на седмица.

Избягвайте тези грешки и вашата диета със сигурност ще ви донесе добър резултат.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Диети за Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване