Какво да ядем, за да горим повече калории

dieta-meniu

Храните с термогенен ефект съдържат вещества, които увеличават енергийния разход и карат тялото ни да харчи повече. Сред най- популярните са храни като джинджифила, пикантни подправки и пр. Термогенният ефект понякога продължава часове наред, след като сме консумирали храната. Ако искате и вие лесно да изгаряте излишните калории, ето какво да ядете:

1. Пресни зеленчуци. Доставят ни важни витамини и минерали. Нискокалорични са. Диуретици са и действат засищащо. Включете поне 3 порции зеленчуци дневно в диетата си.
2. Вода. Всички знаем, че пиенето на вода е полезно за организма ни. Но ако пиете преди хранене 2 чаши вода, ще ви помогне да засилите телмогенния ефект от храните. Водата пречиства организма ни от токсините.
3. Водорасли. Богати са на минерални соли и олигоелементи като йод. Съдържат много витамини като С, Е, група В, А. Фибрата пък регулира работата на чревния тракт.

vodorasli
4. Зелен чай. Освен че пречиства тялото ни, има и термогенен ефект. Може да пиете по 2- 3 чаши на ден от напитката. За да засилите ефекта, добавете няколко капки лимонов сок.
5. Пипер и горчица. Червеният пипер увеличава телесната температура, като така ускорява метаболизма. Това се дължи на веществото капсаицин. Горчицата действа съдоразширяващо и ускорява топенето на мазнините.
6. Джинджифил. Помага и за отслабването. Може да повиши телесната температура с до 20%, което увеличава значително скоростта на изразходване на енергията.
7. Канела. Активира метаболизма и е отличен помощник в отслабването. Достатъчно е ½ лъжичка канела, за да ускорим метаболизма 20 пъти.
8. Морски дарове. Богати са на протеини и йод. Протеините увеличават усещането за ситост, осигуряват енергия за тялото ни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване