Ниско въглехидратните диети за отслабване

path_717В основата на всяка диета с ниско съдържание на въглехидрати e тяхното ограничаване, защото те с право се считат за главните виновници за наднорменото тегло. Факт е, че въглехидратите са лесно смилаеми и високо калорични храни, (бонбони, сладки, шоколади, тлъсти пържоли и меса и т.н.), и веднага се превръщат в мазнини. Затова строгото ограничаване на въглехидратите в храната, води до разход собствените си мазнини, от там и значителна загуба на тегло.

Всички ниско въглехидратните диети могат да бъдат разделени на две групи:

– Първата е на диетите с ниско съдържание на въглехидрати с строго ограничение във времето, през което те трябва да се придържат. Тези диета са популярната: „Десет продукта“,“Френската диета“, „Бразилската диета“, „Диетата за любителите на месото“, „Бабината диета“, както и много популярната и ефективна диета на Ким.

– Втората група диети, които са тези предназначени за по-дълъг режим на употреба. Това е са „Кремълската диета“, диетата на американските астронавти, диетата на Аткинс, както и техниката за правилно хранене на Монтиниак.

Ако в първия случай, използването на краткосрочна ниско въглехидратна диета, е предназначена за бързо освобождаване на излишните килограми, то дългосрочната диета е за справяне с проблема изцяло.  В дългия период от време може лесно да отслабнете и да се нормализирате обмяната на веществата, подобрявайки вашето здраве.

vaglehidratite-kato-hrana-v-balansiranoto-hraneneОсновното, което да се използва ниско въглехидратните диети е да не прекалявате. В преследването на бързо сваляне на теглото може лесно да получите различни неприятни усложнения  като запек, слабост, прилошаване, слабост, сънливост, понижено желание за секс, както и изостряне на собствените си болежки. С правилното използване на тези диети са лесни за понасяне и носят осезаеми резултати. Не е чудно, че повечето знаменитости успешно се възползват от различните видове диети с ниско съдържание на въглехидрати.

Този тип диета е противопоказана при бременни и кърмещи жени и пациенти със захарен диабет. С повишено внимание трябва да използват тези диети и хората страдащи от бъбречни заболявания. Във всеки случай най-добре да се консултирате с вашия лекар.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване