Отслабване с цвекло

цвеклоДиетата за отслабване с цвекло може да бъде определена като монодиета – яде се само един продукт през цялото време. Не е желателно този вид диети да се спазват повече от четири или най – много пет дни. Понеже липсва разнообразна храна – оттам и различните нужни за организма хранителни вещества организма може да се изтощи и да стане податлив на различни заболявания. Но пък от друга страна монодиетата помага за изключително бързото отслабване.

Диетата с цвекло помага не само за отслабването, но и влияе добре на здравето. Много отдавна е установено неговото полезно свойство. То е използвано като противовъзпалително, а също така и като обезболяващо средство. Установено е, че редовната консумация намалява проблемите със стомаха и унищожава хемороидите. Богато е на витамини, калциеви соли, микроелементи, кобалтови соли и т.н.

Съдържа и бетаин, йод, фолиева киселина, чрез които нормализира обмяната на мазнини.

С тази диета можете да се освободите най – малко от четири килограма, и то само за четири дни. Ако имате обаче проблеми с бъбреците, диабет, повишено кръвно налягане недейте да рискувате здравето си с нея.цвекло1

Диетата с цвекло забранява консумацията на почти всички продукти с изключение на цвекло,моркови, чесън, пълнозърнест хляб, зехтин, нискомаслена сметана.

Пийте много вода, също и зелен чай, но без захар. Алкохолът е категорично забранен докато спазвате диетата.
Можете да приготвите цвеклото по какъвто начин пожелаете – варено, печено, направете си сок от него, или го консумирайте сурово.

Направете си салата с настъргано цвекло и моркови. Ако желаете можете да ги задушите и да им добавите малко сметана.
Яжте цвекло колкото пожелаете – няма ограничения. Внимавайте обаче да не надхвърлите два килограма дневно – не е много желателно. С пълнозърнестия хляб обаче и сметаната не прекалявайте.

Ограничете солта, дори е препоръчително да я спрете изцяло – никак не е полезна, и не благоприятства отслабването.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Диети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване