Диета с кисело мляко

wses169200Това е една от най-приятните диети. Киселото мляко е млечнокисел продукт, който се получава от  млечнокисела ферментация в прясното мляко.   Основните организми,  участващи в процеса на ферментацията, са популярните микроорганизми Lactobacillusbulgaricus и Streptococcusthermophilus.

Заради превъзходните му вкусови, лековити и не на последно място диетични качества, киселото мляко е предпочитана и диетична храна за много хора по света. Затова и специалистите диетолози включват този продукт в своите препоръки за диетично хранене. Какво представлява диетата с кисело мляко?

 Яжте по 500 г кисело мляко на ден.

Ако средното тегло на конвенционалната опаковка е 350 г, трябва да се яде по половин кофичка за закуска и половин на обяд, следобед пийте зелен чай без захар и половин кофичка кисело мляко за вечеря. Същото правило се препоръчва и за киселото мляко за пиене: имате нужда от половин литрова бутилка на ден.

 Преди всяко хранене се пие няколко глътки топъл чай. И едва след това отворете бурканчето с кисело мляко.

 Можете да се храните най-малко 3,5 до 4  часа преди лягане. Тогава калориите, които сте събрали от вечерната храна, имат време да „изгорят“.

Какво да пием?

 Черен, зелен чай  и минерална вода.

Сокове. Витаминният допинг при диетата с кисело мляко е от съществено значение. Изберете преди всичко леки плодове като например: нар, портокал, грейпфрут, череши или ябълки. По-добре е да се пие сок между храненията. Желателно е да си купувате от соковете в стъклени бутилки, те обикновено не са с добавени в тях консерванти и оцветители.

milk1Най-полезен за този вид диета е сокът от нар. Само не забравяйте да го разреждате със студена преварена вода в съотношение 1:2, тъй като той съдържа прекалено много киселина и може да повреди зъбния емайл и  лигавицата на стомаха.

Плодове

През деня може да се яде до 300 грама пресни плодове. Под забрана са пъпешите, дините, крушите и гроздето – те съдържат прекалено много захар. Но ябълките и цитрусовите плодове са най-добрите приятели на слабите жени.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване