Лятна закуска за отслабване с чия и малини

otslabvane-napitka-17

Невероятно вкусна, здравословна и диетична комбинация от пресни малини, боровинки, банан и семена от чия. Рецептата е изключително подходяща за лятото, особено ако искаме да сваляме килограми.

Семената от чия са богати на аминокиселини, които подобряват функцията на мозъка, стабилизират захарта и ни зареждат с енергия за целия ден.

Съставки:
– 1 узрял банан
– ½ чаша боровинки
– 1 чаша малини
– ½ чаша вода
– 1 с. л. чия (15 грама)
– ½ лъжичка стевия

otslabvane-napitka-18

Начин на приготвяне:

Слагаме всички съставки в блендера и разбиваме.

Пие се сутрин, като заместител на закуската. Можем да сложим няколко кубчета лед, за да направим напитката още по- студена.

Боровинките и малините са богати на много витамини и минерали. Съдържат антиоксиданти, които пречистват организма от токсините, правят кожата красива и забавят процеса на стареенето й.

Семената от чия са известни с ценните си свойства са отслабване. Комбинацията от фибри и омега- 3, която ни осигурява, намалява апетита и засилва чувството на ситост. Така че няма да изпитваме глад или да се изкушаваме да нарушаваме диетата си.

Бананът е богат на минерали, които са полезни за здравето. Съдържа фибри, които ще ни карат да се чувстваме сити за дълго време. Зарежда ни с енергия и помага за възстановяването на мускулите.

Стевията е природен подсладител, които замества захарта и не е калоричен.

Напитката е много подходяща за летния сезон, тъй като боровинките и малините растат по това време.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване