Отслабване без упражнения! 2 лесни начина да го постигнем! Виж Тук:

otslabvane-10

Метаболизмът зависи от много фактори, но един от основните е начинът на хранене. Храната трябва да осигурява на тялото необходимите хранителни вещества. Те са много важни за процеса на отслабване, като могат значително да го улеснят.

Ако нямаме време да тренираме или не можем да го правим по някаква причина, има начин да стимулираме метаболизма, при това с храна.

Предлагаме 2 полезни съвета как да се постигне:

1. Протеини
Тъй като протеините имат свойството да ни карат да се чувстваме сити за повече време, ще си спестим поне един сандвич. Научни изследвания показват, че протеините активират сигнали на тялото, които спират апетита. По този начин намаляват ефекта на хормона грелин, както и на хормона на глада, а в същото време засилват функциите на хормони, полезни за отслабването.
Приемът на протеини предпазва тялото от загуба на мускулна маса, ако сме на нискокалорична диета.

proteini

2. Сутрешна закуска
Пропускането на закуската е една от най- големите грешки, когато отслабваме. Според диетолозите, това води до обратен на желания ефект от диетата за сваляне на килограми.
Например, омлет от 2 яйца със спанак ни осигуряват 12 грама протеини и само 78 калории. 1 лъжица семена от чия с 1 чаша бадемово мляко ни осигуряват 10 грама протеини и 100 калории. 2 лъжици консерва от риба тон върху прясна салата ни дава 10 грама протеини и около 100 калории.

Това са няколко примера за закуски, богати на протеини и нискокалорични в същото време. Засищат ни до обяд, захранват клетките с полезни вещества, стабилизират нивата на кръвната захар.

Как да си набавим протеини?
Най- добрият начин е чрез храната. Съдържат се основно в пилешкото месо, рибата, червеното месо, яйцата, морските дарове, бобовите култури, млечните продукти.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване