Защо ядем малко, а все напълняваме?

dieta-teglo

Поради липса на време, обикновено ядем, каквото ни падне, понякога си мислим дори, че е много здравословно. А се получава точно обратното, колкото по- малко ядем, повече напълняваме.

Колкото по- малко храна ядем, тялото свиква да преживява с по- малко енергия (калории), а това забавя метаболизма ни. Колкото по- бавен е, всяко нещо, което хапнем, ни се лепи на тялото.

Обратното, когато ядем на 3- 4 часа, тялото и метаболизмът се поддържат активни и тогава изгаряме мазнините.

Ако за половин ден ядем пакетче бърза храна, уж сме поели малко количество храна, но тя съдържа много калории, които идват основно от мазнини.

Свикнете да четете етикетите, най- вече мазнините и захарите

Терминът light (диетичен) се ограничава до мазнини, захар и натрий. Всеки продукт с малко мазнини трябва да съдържа по- малко от 3 грама в порция.

Диетичният продукт може да е с малко или без захар. В сладкишите захарта често се съчетава с масло, брашно, яйца, мляко и др.

dieta-liato-1

Грижете се за храненето си всеки ден

Ако два последователни дни ядете храна, богата на мазнини и калории, можете да съсипете диетата си за цялата седмица. Затова внимателно четете етикетите на храните.

Балансирайте храненето си

Във всяко хранене трябва да присъства продукт от основните групи: сложни въглехидрати, протеини, от животински произход или от бобови култури, плодове и зеленчуци.

Ако прекалите с някоя храна от дадена група, ще се превърне в мазнини. Така напълняват повечето хора. Причината е, че тялото ни не може да изхвърли излишъците, а ги складира.

Няма добри и лоши храни, а само балансирани и небалансирани комбинации.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване