Яжте за бърз метаболизъм

метаболизъмДа ядеш помага за ускоряване на метаболизма, топене на мазнини и отслабване – това твърдение навярно ще ви се стори противоречиво. Но не е така и ще разберете защо.

Един от начините за отслабване е като се ускори метаболизма. Този процес е ключов за топенето на мазнините. Въпреки че можете да забързате обмяната на веществата чрез упражнения, може да го постигнете и чрез ядене.

Защо яденето помага да горите калории?

За да реализира тялото ви жизнените процеси като спане, дишане и ядене, му трябва глюкоза или енергия. Затова, когато ядете, използвате енергията първо от циркулиращите захари, после от натрупаните мазнини и накрая от протеините. (като при кетогенните диети)

Извършването на целия храносмилателен процес от дъвкането до изхвърлянето на шлаките, изисква такъв разход на енергия, която можете да получите от ускорения метаболизъм и топенето на мазнините.

Затова, за да отслабнете, трябва да ядете по 6 пъти на ден. Ако ядете всеки 2 или 3 часа, вашият организъм се нуждае от повече енергия за обработката на храната. Разбира се, тук е важно и качеството на храната.

Защо е важно да избираме хранителните продукти?

Не е едно и също дали ще изядете един плод или кифла.Не само заради калоричността им, но и заради химическия им състав. Плодът, тъй като съдържа фибри, ще престои повече време в корема, за да бъде смелен правилно, което ще изисква

Избирайте правилната храна

Избирайте правилната храна

повече енергия.

Като добавим към това и фактът, че плодовете имат малко калории, накрая ще излезе, че тялото ви е похарчило повече енергия за обработката на плода, отколкото енергията, която е получило от него. Тези видове храни са известни като отрицателни калории.

Яденето ви помага да отслабнете, само ако избирате правилните храни. Затова, закуските в 10.00 часа и 16.00 часа, са плодове, зеленчуци, ядки, нискомаслено сирене или варено яйце. Всички тези храни са с отрицателни калории.

За обработката на мазнини, въглехидрати и протеини, не се изразходва еднакво количество енергия.

– От калориите, приети от мазнините, 2,5% се горят при храносмилането им.
– От калориите, приети чрез въглехидратите, 7% се горят при храносмилането им.
– От калориите, приети с протеините, 27% се горят при храносмилането им.

Всъщност, неяденето пречи на отслабването. Това се дължи на факта, че когато тялото приема по- малко калории, метаболизмът се забавя. Започва да пести енергия.

Тайните на здравия метаболизъм. ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване