5 плода, които трябва да ядем след тренировка

Когато сме изразходили резервите си от глюкоза по време на тренировка, трябва да ги възстановим възможно най- бързо, за да поддържаме метаболизма си активен.

За да не отидат нахалос усилията, които сме положили в залата, ни трябват такива източници на глюкоза, които да не съдържат много калории. Плодовете са много препоръчителни в това отношение.

Ето кои са 5- те най- подходящи плода за след тренировка:

1. Диня
Съдържа много вода, която ни хидратира. В същото време е нискокалорична. Съдържа калий, витамин А и В2, както и ликопен.

2. Фурми
Съдържат много полезни вещества. Съдържат желязо, калий и фосфор. Също така, витамин А, С, тиамин и ниацин. Хапваме няколко, защото са по- калорични.

3. Сушени сини сливи
Съдържат глюкоза, фруктоза, фибри, калий и желязо. И с тях не трябва да прекаляваме, защото са по- калорични от пресните плодове.

4. Узрял банан
Колкото по- зелен е бананът, толкова повече нишесте съдържа. Затова, след тренировка се препоръчват по- зрелите. Бананът съдържа много калий и магнезий, които помагат на мускулите да се възстановят.

5. Пъпеш
Нискокалоричен е и съдържа много вода, също като динята. Богат е на калий.
Добре е да хапваме един или да комбинираме няколко от тези плодове в рамките на 30 минути след тренировката, за да си възстановим силите.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Фитнес

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване