Водораслите уакаме – полезни за отслабването

vodorasli-supa

Фукоксантинът, вещество в морските водорасли уакаме, може да помогне да намалим с 5% до 10% телесното си тегло, сочат изследвания проведени с гризачи. Освен това, редуцирането на теглото засегнало най- много коремната област, считана за една от най- рисковите.

Изследването е проведено в Университета на Хокайдо, Япония. Това водорасло е много използвано в азиатската кухня: супи и салати. Експертите, които са го провели, предричат масовата му употреба в лекарствата срещу затлъстяване.

vodorasli-wakame

Фукоксантинът се среща в някои морски водорасли, кафявите, и това е пигментът, който им придава специфичния цвят. В други видове водорасли, като зелените или червените, се съдържат в много малки количества. Фактът, че кафявите водорасли се консумират основно в Азия, им осигурява още по- широка употреба. Срещат се основно в Тихия океан, например по бреговете на Калифорния.

Фукоксантинът стимулира производството на вид протеин, който увеличава достъпа на кислород до мазнините и превръщането им в енергия. Той се среща в мастната тъкан, която обгръща вътрешните органи.

Също така фукоксантинът задейства механизма, чрез който стимулира черния дроб да произвежда вид омега- 3 киселина. Намалява съдържанието на лошия холестерол.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване