Ставайте от масата леко гладни

hranene-izvan-doma

Ключът към съвременната епидемия от затлъстяване може да се разбира като разминаване между начина, по който сме програмирани от еволюцията, за да оцелеем и съвременната ситуация на презадоволеност от храна и заседнал живот.

Повечето предполагат логично, че сядаме на масата да ядем, за да станем заситени. Може би не винаги преяли, но задължително сити. Това обаче е грешка, според повече експерти по хранене.

Човекът е програмиран от еволюцията с известна тенденция към напълняване. Така, в един враждебен свят, когато група от хора намерят храна, трябва да се заситят и да напълнеят, за да издържат дълги периоди на глад.

zasednal-jivot

Натрупването на мазнини ни позволява да преживяваме по- лесно периодите на глад. Това е стратегия, която е типична не само за хората.

Но в заобикалящата среда на човека, в кратък еволюционен период, се случват промени, към които той не е адаптиран. Това се случи най- вече през последните десетилетия.

Храната вече не е оскъдица, осигуряването й не е несигурно, а и е много калорична. В същото време, начинът на живот става все по- заседнал. Резултатът е, че човек напълнява. Това е толкова масов процес, че се превръща сред основните проблеми за съвременното общество. Това е промяна, към която още не сме се адаптирали.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване