Малки промени, за да се борим със заседналия начин на живот

zasednal-nachin-na-jivot

Ново изследване посочва, че разликата между затлъстяването и нормалното тегло се състои в малките промени в ежедневието ни, които могат да ни накарат да харчим по 350 калории на ден.

Най- важното заключение от изследването е, че ако намалим с два часа на ден заседналия си режим, можем да изгорим до 350 калории, което е достатъчно, за да променим енергийния баланс и да се спасим от напълняване.

Учените изследвали 20 доброволци, от които половината били слаби, а останалите с наднормено тегло. След като ги наблюдавали в продължение на десет дена, станало ясно, че пълничките хора се застояват с два часа повече от слабите.

razhodka

Слабите прекарвали повече време на крак, движели се повече, извършвали редица активни дейности. Докато едните стояли прави или ходили, другите били седнали. Не става въпрос за някакви тежки упражнения, а само за навици.

Какви изводи можем да си направим от това изследване? Може би най- важното е, че трябва да се опитваме да намалим заседналите си навици, а най- добрият начин е като започнем с малки промени.

Например, можем да изкачваме по два- три етажа по стълбите, вместо да използваме асансьор. Да използваме повече градски транспорт и да се движим пеша, вместо с личния си автомобил. Да заместваме стоенето пред телевизора или компютъра с разходки, каране на колело и пр.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване