Продължителното лечение с антибиотици предизвиква напълняване

antibiotici-teglo

Причината може да е в промените, които предизвикват антибиотиците в чревната флора, така че да асимилира по- добре въглехидратите. Това е още една причина, за да взимаме антибиотици само с медицинско предписание и под строг лекарски контрол.

В червата ни живеят стотици милиони бактерии, наречени чревна флора, които извършват изключително важна работа за организма, тъй като изпълняват много функции, без които не бихме могли да живеем.

chrevna-flora

Различните видове, функции и връзки между бактериите са много сложни. Различната микрофлора в червата зависи от фактори, като възраст, хранене, бременност или дори географски произход. Но въпросната флора е много свързана и със затлъстяването, глуцемията при глада или инсулиновата резистентност. Може да бъде променена и от антибиотика.

Въпросните лекарства обаче могат да предизвикат и някои нежелани ефекти, като те могат да са доста сериозни. Изследване разкрива, че промените в чревната флора, причинени от продължително лечение с антибиотици, предизвиква по- бързо и по- ефикасно усвояване на въглехидратите от страна на чревните бактерии, като това може да предизвика напълняване, а в дългосрочен план и диабет.

Но от изследването има и положителни новини. В бъдеще може да се съставят персонализирани диети за отслабване, въз основа на чревната флора.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване