Как да контролираме хормоните на напълняването? Виж Тук:

otslabvane-metabolizam-1

Има 7 хормона в тялото, които се свързват с напълняването. Ако разберем начина им на работа, тогава ще можем да контролираме и теглото си.

Ето кои са 5- те стъпки, към които да се придържаме:

1. Ядене на протеини
Хормонът на глада, известен като грелин, увеличава апетита, когато тялото се нуждае от повече енергия. Ако се научим да го потискаме, ще успяваме да поддържаме килограмите. Протеините са храната, която помага да ограничим въздействието на грелина.
2. Без захар
Захарта се съдържа в много храни и под най- различни форми. Затова е трудно да я изключим напълно от диетата си. Инсулинът, свързан с диабета, също е сред хормоните, които водят до напълняване. Високите му нива в кръвта могат да са причина за необяснимо напълняване.
Ако имаме много захар в кръвта, инсулинът не може да помогне на клетките да я усвоят и затова напълняваме.

otslabvane-27
3. Не яжте соя и соеви продукти
Основната роля на естрогена е да помага за производството на лептин, който също е свързан с килограмите. Соята и дериватите й съдържат фитоестрогени, които блокират производството на естроген и това води до напълняване.
4. Избягвайте стреса и кафето
Кортизолът е хормонът на стреса и се увеличава, когато се чувстваме болни, фрустрирани, стресирани, ядосани. При много хора води до увеличаване на апетита и прекаляване с храната. Кофеинът също увеличава нивата на кортизола и затова е добре да не се прекалява с него.
5. Избягвайте зърнените храни
Консумацията им се отразява на функционирането на щитовидната жлеза, като я забавя. Когато нивата на хормоните, които произвежда, са по- ниски, метаболизмът се забавя и се трупат килограми. Проблем с щитовидната жлеза се открива чрез кръвно изследване.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване