6 фактора, които водят до напълняване

otslabvane-desert

Независимо от диетите, които спазвате, или здравословните навици, ако искате да отслабнете, трябва да избягвате определени неща.

Ето кои са те:

1. Стресът. Вече е нещо нормално за ежедневието ни. В определени дози не създава проблеми. Но ако се натрупа повече стрес, се превръща в най- лошият ни враг. Не само че прави настроението ни непоносимо, но често ни кара да огладняваме. Също така, натрупването на кортизол (хормонът на стреса), увеличава нивата на кръвната захар, като предизвиква още глад и води до натрупване на мазнини в областта на корема.

2. Недоспиване. Води до липса на енергия. Когато не спим, тялото изисква да се снабдим с енергия от най- лесно достъпния източник – храната. Липсата на сън се изразява обикновено в глад. Освен това, докато спим, тялото изпълнява много от жизнените си функции, сред които: образуване на мускулите (което води до най- много изгаряне на мазнини) и регулиране на метаболизма.

otslabvane-korem-2

3. Страхът от напълняване. Не подценявайте мислите си. Ако си мислите, че ще напълнеете от една маруля, може и да стане. Ако живеете като непрестанно броите калориите и порциите от страх, тялото разбира сигнала. Често не си даваме сметка колко много психологическото влияе върху физическото. Помнете, че е важно да не се вманиачавате.

4. Алкохол. Съдържа само калории, и то много. Натоварва черния дроб да го обработва, вместо да пречиства цялото тяло. Бъбреците също се натоварват, за да изчистят кръвта, което води до задържане на течности. Редовната консумация променя циклите на съня и обърква хормоналната система. Ако искате да отслабнете, избягвайте алкохола.

5. Рафинираната храна. Трябва да се консумира храна, която не е била обработвана прекалено много. Избягвайте продукти, които се представят за „здравословни“: light (диетични), sugar free (без захар), fat free (без мазнини), gluten free (без глутен )и пр. Всички химии, които се съдържат в тези храни, интоксикират тялото. Токсините се намират в телесната мазнини и претоварват работата на всички органи. Не гледайте калориите, а съставките на даден продукт.

6. Еднообразна храна. Тялото има нужда от много вещества. Ако ядете едно и също всеки ден, колкото и да е лека и балансирана храната, със сигурност ще ви липсват определени вещества. Тялото винаги изисква това, от което има нужда. Затова, след като се нахраните, пак ще чувствате глад. Ако всеки ден ядете салата от маруля и пилешко, метаболизмът се забавя, защото свиква да работи само с толкова и няма нужда от допълнителни усилия.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване
Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване