Искате плосък корем? Тогава включете в менюто си следните храни:

korem-2

Плоският и стегнат корем е мечта на всяка жена, но изисква доста труд и постоянство, за да се постигне. Освен физически усилия, е необходимо да внимаваме и с храната.

Храненето е много важно за подобряване тонуса на мускулите, особено в коремната област. Добре е в ежедневното ни меню да присъстват по- често определени храни, които ще ни помогнат да постигнем крайната цел – плосък и стегнат корем.

Ето кои са те:

Ябълка. Има различни свойства, които помагат за справяне с мазнините по тялото и подобряване на процеса за стягане на корема. Богата е на фибри, подобрява храносмилането, благодарение на пектина. Ябълката е природно средство за топене на мазнините.
Зехтин. Съдържа чиста мононенаситена мазнина, която не съдържа свободни радикали. Тя регулира кръвната захар, като я намалява, и така не се изкушаваме да ядем повече от необходимото.
Сьомга. Богата е на омега- 3 мазнини, които помагат за топенето на излишните телесни мазнини. Мастните киселини, които съдържа, в съчетание с протеините, активират метаболизма и предпазват от подуване на корема.

otslabvane-hrani
Ягоди. Богати са на вода и фибри. Съдържат и флавоноиди, като съчетанието помежду им подобрява цялостно работата на метаболизма. По този начин се топят по- лесно мазнините, а коремът по- лесно оформя релеф.
Банани. Ако ядем по 1 или 2 банана след тренировка, по- лесно оформяме мускулите. Плодът съдържа големи количества фибри и калий. Помага ни да се възстановим ефективно след натоварването от упражненията.
Овесени ядки. Много са подходящи за консумация сутрин. Помагат за оформянето на корема, заради високото съдържание на фибри. Протеините и антиоксидантите подобряват храносмилането и намаляват холестерола.
Ядки. Богати са на мононенаситени мазнини и консумирани в умерено количество, най- добре след тренировка, помагат за релефа на корема. Най- вече се препоръчват орехите, тъй като са богати та фибри, омега- 3, мастни киселини и протеини. Можем да ядем до 4 на ден.
Яйца. Ако ги включваме по- често на закуска, ще постигнем завидни резултати. Благодарение на протеините, които съдържат, метаболизмът пречиства системата и не позволява натрупването на мазнини в тъканите.
Вода. Най- често срещаната препоръка за отслабване, но и най- ефективната. Водата пречиства тялото и по този начин стимулира работата на метаболизма.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване