Как бирената мая ни помага за отслабването – Виж Тук:

birena-maia

Бирената мая има много полезни свойства за организма. Но също така помага за отслабването, топи мазнините, особено в областта на корема.

Бирената мая е полезна и при други здравословни проблеми, като: инфекции, акне, предменструален синдром, дори диабет тип 2.

Свойства на бирената мая

Факт е, че помага за отслабването. Но, ако прекаляваме с консумацията, може да има обратен ефект – да доведе до напълняване. Бирената мая се състои от едноклетъчна гъба, която не само се използва като хранителна добавка, но и за приготвянето на бира.
Една лъжица бирена мая (10-12 грама) съдържа 32 калории, 1 грам мазнини, 4 грама въглехидрати, 2.5 грама фибри и 4 грама протеини. Осигурява ни около 25% от дневната доза тиамин, рибофлавин, ниацин, витамин В6, пантенолова киселина. Т.е., повечето витамини от група В. От минералите е богата на фосфор, цинк, магнезий и хром.

otslabvane-22

Бирената мая намалява телесното тегло

Научни изследвания са доказали, че помага особено много в топенето на мазнините по корема. За 7 седмици при редовна консумация на бирена мая в съчетание с балансирано хранене, може да се намали значително обиколката на талията.

Как се използва бирената мая за отслабване?

Добавянето на повече фибри в дневното ни меню е ефикасна стратегия за отслабване. Препоръчителната дневна доза фибри е между 25 и 30 грама.
За да имаме успех в отслабването с бирена мая, трябва да я съчетаем с балансирано и здравословно меню.

Елиминиране на ненужните калории

Въпреки че маята съдържа вещества, които много помагат на отслабването, все пак е източник на калории. Ако искаме да я използваме за сваляне на килограми, трябва да внимаваме да не прекаляваме с нея.

Ако на ден приемаме по 95 допълнителни калории, ще качваме около половин килограм на всеки шест седмици. А за една година, ще станат около 5 кг. Затова е добре да си записваме какво ядем, за да не се отклоняваме.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване