5 стъпки към идеалното тегло

otslabvane-14

Ако искаме веднъж завинаги да се отървем от наднорменото тегло, трябва коренно да променим начина си на мислене и да усвоим хранителните навици, които ще помогнат.

Ето кои са те:

1. Намаляване на въглехидратите
Това не е трудно, тъй като приемаме много въглехидрати. Освен това, ако ги намалим, ще си спестим много калории. Също така, апетитът ни ще се понижи. Важно е да знаем, че имаме две групи въглехидрати. Най- общо можем да ги разделим на захар и нишесте. Те са основни източници на енергия за тялото ни.
Въглехидратите стимулират производството на инсулин, което води до натрупване на енергия под формата на мазнини. Затова, поддържането на стабилни нива на захарта влияе директно върху процеса на отслабване. Повишаването на глюкозата води до трупане на мазнини. Когато нивата на инсулина намаляват, е по- лесно за организма да изгаря мазнините. Това е и процесът, което ни интересува най- много, защото така топим натрупванията в организма.
2. Увеличаване консумацията на протеини и полезни мазнини
Протеините са тясно свързани с процеса на отслабване, тъй като ни поддържат за дълго време сити и намаляват усещането за глад. Освен това, консумацията им ускорява метаболизма.
Има два вида протеини: от животински и от растителен произход. Добре е да ги комбинираме и да не се лишаваме от нито от един. По отношение на тези от животински произход, трябва да избираме такива с по- малко мазнини, като бяло месо и риба. Но пък не трябва да се лишаваме от полезните мазнини, като омега- 3, тъй като без тях трудно ще свалим излишните килограми.

otslabvane-korem
3. Повече плодове и зеленчуци
Плодовете съдържат захар, но тя не пречи на отслабването. Те трябва да бъдат широко застъпени в режима ни на хранене. Зеленчуците съдържат малко въглехидрати, много витамини, минерали и много фибри. Трябва да включим много и разнообразни зеленчуци в диетата си, за да имаме успех.
4. Редовно движение с умерено натоварване
Трябва да комбинираме аеробни упражнения или кардио с упражнения за издръжливост, които да ускорят процеса на отслабване. Не е необходимо да се вманиачаваме по спорта. Добре е да редуваме различни видове тренировки. По един час на ден, четири пъти в седмицата е повече от идеален график.
5. Постоянство
Това е най- важното условие, за да постигнем заветната цел. Ще има трудни моменти, но ако сме решени да постигнем желаните резултати, ще издържим. Добре е да избягваме стреса, да не прибягваме към храната, когато имаме някакъв емоционален проблем.
Няма нужда от вманиачаване. Достатъчно е да сме постоянни.

С колко ще отслабнем чрез този режим?

През първите две седмици ще свалим между 3 и 5 килограма. След третата седмица, ще започнем да отслабваме с между половин и 1,5 килограма седмично.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване