5 причини да не успяваме да стопим мазнините по корема

otslabvane-19

За да стопим успешно мазнините, трябва да избягваме някои грешки, които могат значително да усложнят задачата ни.

Понякога, нито диетите, нито упражненията помагат за справяне с проблема. Ако случаят е такъв, трябва да се нанесат някои корекции в режима, за да се постигнат желаните резултати.

Ето къде бъркаме:

1. Не консумираме необходимото количество протеини
Приемът на препоръчителната дневна доза протеини е много важен, за да сме здрави. А също, и за да стопим мазнините.
В диетата ни трябва задължително да включим: риба, пилешко, пуешко, зеленчуци, бобови култури. В същото време, добре е да се намали червеното месо и сиренето.

2. Не правим подходящите упражнения
Упражненията винаги са полезни, но има такива, които са особено полезни за топенето на мазнините. Затова е добре да комбинираме кардио тренировката с упражнения за сила.
Коремни преси тип колело. Лягаме по гръб и поставяме ръце зад главата. Повдигаме колене към гърдите и в същото време повдигаме рамене от земята. Постепенно сменяме краката чрез движение, които имитира въртенето на педали на колело.
Руско извиване. Полезно упражнение за всички коремни мускули, но най- вече за латералните. Изпълнява се с медицинска топка, диск или гиричка. По този начин се увеличава напрежението върху корема.

otslabvane-korem-3

Странични коремни преси. Лягаме на пода. Поставяме ръце зад тила, повдигаме крака, като са сгънати в коленете. Кръстосваме ги, като единия крак се намира над другия. Така натоварваме повече страничните мускули.

3. Грижа за имунната система
Понякога проблемът с мазнините в областта на корема е симптоми на проблем с имунната система. Ако става въпрос за някакво заболяване, третирането му с подходящите лекарства, ще реши проблема и с трупането на мазнини по корема.
4. Ядем много диетични храни
Дори да ни се струва парадоксално, но е факт, че ако ядем само храни с ниско съдържание на мазнини, трудно ще успеем да стопим мазнините по корема. Тези храни всъщност са богати на много захар, която води до трупане на мазнини в областта.
5. Не закусваме
Пропускането на което и да е от дневните хранения е сериозна грешка, която спъва процеса на отслабване. Закуската обаче е най- важното хранене за деня и не бива да го прескачаме. Ако го пропускаме, метаболизмът се забавя, което води до трупане на мазнини в областта на корема.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване