Салата за вечеря за вашата Диета за Отслабване

salata-liato-1

Салата е много подходящо ястие за вечеря, ако искате да отслабнете. Трябва да се съчетае с умерено хранене през целия ден.

Салатите са идеален вариант за вечерята ви за отслабване, тъй като са леки и богати на витамини и минерали. Освен това има стотици разновидности.

Ако си лягате 1-2 часа след вечеря, вече ще сте храносмелили салатата и ще спите спокойно.

Салатите са богати на вода и фибри, вещества, които имат силно засищащо действие. Съдържат малко калории, но имат голям обем.

Салатата за вечеря не трябва да се съчетава с друга храна. Добавете й само 2 лъжици зехтин, който е богат на омега- 3. Можете да овкусите също с малко оцет или лимонов сок. Няма ограничения и за ароматните подправки, които да използвате. Внимавайте със солта, тъй като предизвиква задържане на течности.

За да е ефективна салатата ви за отслабването, не трябва да й добавяте нито бекон, нито други вид колбас, нито допълнителни мазнини или въглехидрати. Важно е да не ядете хляб със салатата.

otslabvane-hranene

Можете да добавяте ядки или плодове.

Както казахме, зеленчуците са основата на вашата салата. Но можете да добавите към тях и други храни, в умерено количество, ако е единственото ви ястие. Можете да добавяте съм салатата си само един от следните варианти:

-яйце
-риба
-нетлъсто месо
-диетично сирене – в малко количество
-зърнени и бобови култури- в малко количество

Ако добавите някоя от тези храни, не трябва да губите контрола върху броя на калориите в салатата ви. Забравете за майонезата и други калорични сосове. Овкусявайте с оцет или лимон, ароматни подправки. Може да добавяте в малки количества семена от чия, ленено семе, слънчоглед или ядки.

Ето един вариант за вечерна салата за отслабване:

Съставки:

-1-2 домата – да не са стояли в хладилника
-1 лъжичка зехтин
-щипка сол
-риган
-малко прясно сирене
-малко лимонов сок
-няколко листа босилек

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , , , , ,
Публикувано в Рецепти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване