5 златни съвета за Бързо Отслабване

otslabvane-12

Ако следвате тези 5 съвета за бързо отслабване, ще останете приятно изненадани от резултатите. Всички те са супер важни за балансираната диета, така че да не излагате здравето си на риск.

Ако ги следвате стриктно, ще останете вцепени от бързите резултати.

Бързо отслабване със здравословна диета

Здравословната и балансирана диета е основата да доброто здраве и самочувствие. Може да е по- лесно, отколкото си го представяте, само следвайте нашите 5 съвета.

Най- важното условие, за което трябва да бдите, е да има баланс между калориите, които приемате, и калориите, които изразходвате.

Ясно е, че ако ядете повече, отколкото изразходвате, ще напълнеете.

СЪВЕТА №1: Елиминирайте захарите и нишестето

Ако искате бързо да отслабнете, трябва стриктно да избягвате всички продукти, които съдържат захар (сладкиши, алкохол, тестени изделия, не слагайте дори захар в кафето и чая си) и нишесте (картофи, паста). Това е най- бързият начин за отслабване.

Тези храни стимулират секрецията на инсулин. Това е хормонът, който позволява натрупването на мазнини в тялото. Когато ядем въглехидрати и нишесте, но не ги превръщаме в енергия, се натрупват под формата на мазнини.

Тялото използва мазнините като източник на енергия, като така се намалява мастния резерв. След като минат 48 часа, апетитът намалява значително.

Освен това поддържаме нормални нивата на кръвната захар.

Ако стриктно следвате този съвет, можете да свалите до 4 кг само за седмица!

СЪВЕТ № 2: Яжте много плодове и зеленчуци

Друг добър начин за отслабване е като увеличим консумацията на плодове и зеленчуци. Експертите по хранене съветват да ядем поне по 5 порции различни видове плодове и зеленчуци на ден. Добавете по една порция към всяко основно хранене.

СЪВЕТ № 3: Яжте протеини, мазнини и зеленчуци

Идеалната порция храна съдържа източник на протеини, източник на мазнини и източник на зеленчуци. Ако не искате да се отказвате от въглехидратите, яжте между 20 и 50 грама на ден. Това не важи за плодовете и зеленчуците, които са сложни въглехидрати. Условието важи за простите въглехидрати като ориз, паста и пр.
Храни, които са важни източници на протеини:

Месо – пилешко, телешко, свинско, агнешко и пр.
Риба и морски дарове – сьомга, пъстърва, и пр.
Яйца – важни източници на омега- 3
Млечни продукти – прясно мляко, кисело мляко и пр.

Протеините участват в изграждането на мускулите. А колкото повече мускули имаме, толкова по- активен е метаболизмът ни.

СЪВЕТ № 4: Яжте между 4 и 5 пъти на ден

Приемайте храната на малки порции, разпределени на 5 приема, така ще поддържате метаболизмът в действие и няма да ви пада захарта.

СЪВЕТ № 5: Правете упражнения 3-4 пъти седмично

Така ще изгаряте повече калории. А ако искате да отслабнете по- бързо, са от изключително значение. Тренировките с тежести са особено препоръчителни, тъй като с тях се топят най- много и бързо мазнините.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...
С етикет: , ,
Публикувано в Отслабване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Последвайте ни във Фейсбук:

Топ силует за отслабване




Топ силует за отслабване
loading...
диетин за отслабване